despre mine

Mihai Precup

Sunt preşedinte al Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice.
Sunt de asemenea membru în Consiliul de Administrație al Băncii Europene de Investiții (BEI).
Am fost Secretar de Stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului. Anterior, am fost Secretar de Stat în cadrul Ministerului Finanțelor şi am avut în responsabilitate managementul participațiilor statului, divizia de management al investițiilor publice și relația cu OECD, cu privire la guvernanța corporativă.
Am fost partener şi membru în comitetul de investiții al unui fond de private equity cu filiale în Luxemburg şi Bucureşti. De asemenea, am lucrat în bănci în domeniile investițiilor și dezvoltării în Luxemburg și Franța.
Pentru 5 ani, am fost cadru didactic la Universitatea Sorbona, în Paris, unde am predat un curs de Politici Monetare şi un curs de private equity.
Am absolvit un program de doctorat în private equity care a fost desfăşurat în cotutelă între Universitatea Paris 1 Panthéon Sorbonne şi Universitatea de Vest din Timișoara.
Anterior, am absolvit programul de licență al Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi am urmat un masterat în inginerie financiară la Universitatea Paris 1 Panthéon Sorbonne.
Timp de câțiva ani, am fost consilier al vicepreședintelui BEI, responsabilitățile mele fiind legate de Europa de Sud-Est (Grecia, Cipru, Bulgaria, România și FYROM). În această calitate, am sprijinit finanțări în valoare de peste 10 miliarde de euro pentru dezvoltarea proiectelor publice şi a companiilor locale.
Interesul meu principal este dezvoltarea pe termen mediu și lung a României.

Mihai Precup