cartea

PRIVATE EQUITY

Viitorul Finanțărilor alternative în Europa de Est

Această lucrare este un compendiu al unor note de curs și al unor articole ştiinţifice publicate de mine pe parcursul ultimilor ani. Este totodată rodul unor cercetări complementare realizate pe parcursul anilor în care am lucrat în domeniul investiţiilor în instituţii financiare internaţionale.

Obiectivul acestui compendiu este de a pune la dispoziţia profesioniştilor industriei de private equity, şi a publicului larg, concluziile cercetării. Am inserat în această lucrare şi sinteza a cursului de private equity pe care l-am predat la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne.

Îmi doresc ca această carte să reprezinte o referinţă practică pentru gestionarea societăţilor comerciale care doresc să atragă noi surse de finanţare pentru a-și dezvolta activitatea, iar investiţiile de private equity pot reprezenta o variantă.

De asemenea, mesajele transmise aici ar putea reprezenta o linie directoare pentru factorii de decizie instituţionali care doresc să promoveze industria fondurilor de investiţii.